GALATASARAY a Cakarken Digerlerini Unutmamak : )



BORSA Yönetim Kurulu,  26/09/2013 tarihli toplantısında Galatasaray 'a önemli bir IHTAR verdi


GALATASARAY ' ın: 

* Net işletme sermayesinin 288 milyon TL NEGATİF olduğu, 

* Kısa vadeli yükümlülüklerinin ( BORÇLARININ ) hasılatından fazla olduğu,

* Önemli ölçüde yabancı para açık pozisyonu ( DÖVİZ KREDİLERİ ) bulunduğu,

* Negatif özsermayesi bulunması ( TEKNIK IFLAS ) ve değerleme sonucu özsermayesindeki artışların tamamının futbolcularla yapılan sözleşmelerin rayiç bedellerinin ve lisans ile ilgili gelecekte elde edilecek hakların ( GELECEGE YONELIK TAHMINI GELIRLERLE IFLASTAN KURTULMAK) değerlemesinden kaynaklandığı anlaşılmakla birlikte Şirketin,

* Söz konusu  değerleme ile özsermayesinin pozitife döndüğü,
( GELECEGE YONELIK TAHMINI GELIRLERLE )

* Şirkete kaynak sağlamayı amaçlayan sermaye artışı sürecinin devam ettiği ( SERMAYE PIYASASI KURULUNDA BEKLEYEN SERMAYE ARTIRIM BASVURUSU )

hususları dikkate alınarak, Borsa Kotasyon Yönetmeliği'nin 24'üncü maddesinin "Ortaklığın finansman sıkıntısına düşmüş olması" şeklinde düzenlenen (g) bendi kapsamında; Şirketin FİNANSAL YAPISINI DÜZELTMESİ İÇİN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMASI HUSUSUNDA UYARILMASI na karar verilmiştir.

Bu 24.ncü Madde  Borsa Kotundan Çıkarmayı Gerektiren Durumlar ı düzenler ve belirtilen durumlarda hisse senetlerinin sürekli veya geçici olarak Borsa kotundan çıkarılması  nı düzenler.

Yani belirtilen konuda br gelişme gıstermezlerse, hisseler artık Borsada işlem görmeyecek ya da gözaltı pazarında faaliyet gösterecek durum düzelinceye kadar..

Ne diyor o belirttikleri g) bendi peki ? Bakalım:

g) Ortaklığın, borçlarını ödemekte güçlük içerisine girmiş veya finansman sıkıntısına düşmüş ya da konkordato mühleti talep etmiş olması,

Bu, açıkça bizim yıllardır yazdığımız GALATASARAYın FİNANSMAN SIKINTISI nın BORSA tarafından görülmesi demektir. Artık Kaf dagındaki SAĞIR SULTAN bile duymuşsa kör ve sağır olmadıklarını özellikle geçen gün FANATİK te - dün ULUSAL TV de dile getirdiğimiz GERÇEKLER i onlar da bildiklerini söylemeleri anlamına gelir.

BORSA nın bu kararında SPK ya ufaktan ufaktan ADAMLAR BATIYOR yardım et mesajı vermek amacı oldugu düşünülse de;

Ben, SPK nın, bu sermaye artırımını, basvuruldugu sekilde kabul etmeyecegini, mutlaka düzeltme talep edecegini, bu düzeltmede, ayrılmak isteyen ortaga ayrılma hakkı verilecegi, bunun fiyatında belki bir iltimas yapılabilecegi. ( YANI SON BASVURUDAN ONCEKI 30 GUN ORTALAMASI - 27 - 30 TL arası bir fiyat -  ALINABILECEGI ) ayrıca göstermelik de olsa bir Genel Kurul yaptırabilecegini düşünüyorum. Bu durumda direkt RED çıkmayacak ama GS Şirketinin lehine - borçlarını ödeyebileceği bir finansal durum yaratılabilecektir. Bu, gelecek parayı Kulübün CUKKA lamaması aksine onun da NAKİT katkı yapması sağlanırsa buna karşı çıkmamız mümkün değildir. 


Gelelim BESIKTAS a verilen İHTAR a


Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 

* Net işletme sermayesinin 179,8 milyon TL negatif olduğu,
 

* Kısa vadeli yükümlülüklerinin hasılatından fazla olduğu,
 

* Bağımsız denetçinin görüşünün şartlı olduğu,
 ( Bu, GALATASARAY'da olmayan bir madde - DEMIROREN 'in İbra edilmemesi ve İCRA TAKIPLERI dısında ve 5 ayrı konuda muhasebe teknikleri acısından SARTLI Denetim gorusu var )

* Önemli ölçüde yabancı para açık pozisyonu bulunduğu,
 

* Negatif özsermayesi bulunması ve değerleme sonucu özsermayedeki artışların tamamının futbolcularla yapılan sözleşmelerin rayiç bedellerinin ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ile yapılmış olan sözleşmeden gelen hakların değerlemesinden kaynaklandığı
 

anlaşılmakla birlikte,

* Söz konusu  değerleme ile özsermayesinin pozitife döndüğü,
 

* Maliyetleri azaltıcı ve gelirleri artırıcı tedbirler alıp uygulamaya başladığı
hususları dikkate alınarak, Borsamız Kotasyon Yönetmeliği'nin 24'üncü maddesinin "Ortaklığın, ... finansman sıkıntısına düşmüş ... olması" şeklinde düzenlenen (g) bendi kapsamında finansal yapısını düzeltmesi için gerekli tedbirleri alması, ayrıca aynı maddenin (c) bendi kapsamında kamunun aydınlatılması düzenlemelerine uyum konusunda gerekli özeni göstermesi hususlarında uyarılmasına karar verilmiştir.


Burada Galatasaray'dan farklı olarak  aynı maddenin c) bendinden bahsediliyor. Yani :


 c) Kamunun aydınlatılması düzenlemeleri çerçevesinde Kamuyu Aydınlatma Platformuna bilgi, belge ve açıklama gönderilmesine ilişkin usul ve esaslara uyulmaması, özel durum açıklaması yapılmasının gerekli olduğu durumlarda kamuyu aydınlatma yükümlülüklerine aykırı olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bilgi, belge ve açıklama gönderilmemesi

Kısaca, Kamuoyuna yeteri kadar bilgi verilmemesi konusunda da İHTAR veriliyor 


Gelelim TRABZONSPOR'a 

* Net işletme sermayesinin 173,4 milyon TL negatif olduğu,

* Kısa vadeli finansal borçlarının hasılatından fazla olduğu,

* Bağımsız denetçinin görüşünün şartlı olduğu ve işletmenin sürekliliğine ilişkin belirsizlikler bulunduğuna dikkat çektiği  ( BİZİM YAZDIĞIMIZ TTK 376 KAPSAMINDA IFLAS KONUSU )

* Negatif özsermayesi bulunması ve değerleme sonucu özsermayedeki artışların tamamının futbolcularla yapılan sözleşmelerden, futbol alt yapıdan ve Trabzonspor Futbol İşletmeciliği A.Ş. ile yapılan sözleşmeden gelen hakların değerlemesinden kaynaklandığı 

anlaşılmakla birlikte Şirketin,

* Söz konusu değerleme ile özsermayesinin pozitife döndüğü,

* İlişkili taraflardan alacaklarının tahsil edilmesine ilişkin çalışmaların devam ettiği,

* 2013-2014 sezonunda mali disiplin ve tasarruf tedbirlerine gittiği

hususları dikkate alınarak, Borsamız Kotasyon Yönetmeliği'nin 24'üncü maddesinin "Ortaklığın finansman sıkıntısına düşmüş olması" şeklinde düzenlenen (g) bendi kapsamında; Şirketin finansal yapısını düzeltmesi için gerekli tedbirleri alması hususunda uyarılmasına karar verilmiştir.

TRABZONSPOR'un Beşiktaş ve Galatasaray'dan farklı maddesi ise Şirketin Kulüptem alacaklarını tahsil sorunundan bahsedilmesi ve bunun İYİLEŞTİRİCİ ÖNLEM olarak kabul edildigi belirtiliyor.


Peki FENERBAHÇE 'nin neyi EKSİK ?  


Fenerbahçe Futbol A.Ş. nin, ilişkili taraflardan olan alacaklarının ( ŞİRKETİN KULÜPTEN OLAN ALACAĞI ) Kurul ilke kararına aykırılık taşıdığı ve belirlenen sürede tasfiye edilemediği, 

ancak Kulüpten olan alacağın tasfiyesi için Kurula sunmuş olduğu bir planın bulunduğu dikkate alınarak, ( bu planı biliyoruz FAKAT KAMUOYUNA ACIKLANMADIGINDAN KABUL EDILINCEYE KADAR SADECE "RAHAT OLUN" DIYORUZ ) 

söz konusu alacakların 30/11/2013 tarihli finansal tablolara yansıyacak şekilde tahsil edilip edilmediğinin takip edilmesine ve konunun KAP'ta ilan edilmesine karar verilmiştir.

Sözün Özü, FENERBAHÇE nin yukarıdaki 3 şirketten tümüyle farklı olduğu, Finansal sorununun olmadığı, borç, zarar, özvarlık, iflas la alakası olmadığı, hatta BORSA notasından çıkarılmasıyla bir ilgisi bulunmadığı NET ve AÇIK olarak açıklanıyor


GALATASARAY Şaşırtmadı : 2012 - 2013 sezon sonu bilançosu : İFLAS dedi..


GALATASARAY AYLARDIR BEKLENEN
2012 - 2013 SEZONU MALI TABLOLARINI AÇIKLADI
DURUM : IFLAS

( Lütfen yazının sonuna kadar okuyun BOMBA en sonda )

Galatasaray Mart 2013 te Türkiye Futbol Federasyonuna yaptığı UEFA Lisans başvurusunda  31.12.2012 rakamlarını vermesi üzerine Spor Kamuoyu, yatırımcılar ve taraftarlar olarak everan etmiş ve GERÇEK MALİ TABLOLARI n esas alınmasını istemiştik.

NEDEN diye soranlara bugün açıklanan tablolar GERÇEKLERİ GÖSTERECEK. Yıl sonu bilançolarının mevcut durumu göstermediği, şu anda Kulübün ve Şirketin hali pür melalini açıkça ifade etmediğini, her rakama bakan arkadaşlar tek tek görecek anlayacaklar.

Amacım muhasebe - finans eğitimi almamış arkadaşların tabloları doğru anlamaları ve Galatasaray'ın gerçekten içinde olduğu mali durumu basit dilde ve anlaşılacak örneklerle anlatmak. Özellikle Galatasaraylı arkadaşlardan ricam TARAFTAR gözlüğünü çıkarmaları ve rakamları öyle incelemeleri. Çünkü burada amaç Galatasaray ile savaşmak ve onu bitirmek değil, Kulübün ve Şirketin içinde olduğu durumu anlatmak. Gerisine Kulüp Üyeleri, taraftar ve yatırımcılar karar verecek.

Bilanço - Gelir - Nakit Akış - Öz sermaye Değişim gibi Mali tablolar Analizine geçmeden önce, meşhur TTK 376 ncı Madde açıklamasını değerlendirmek istiyorum izninizle. Bu madde TEKNİK İFLAS ı düzenler. Peki nedir bu dillere pelesenk olmuş TEKNİK İFLAS bakalım:
Ne diyor Kanun maddesi ? Son yil bilançosunu alacaksınız. Bakacaksınız. Sermaye ile yedek akçeler toplamı ile karşılaştıracaksınız.

Eğer bu toplam rakamın YARISI zarar nedeniyle karşılıksız kalmışsa Genel Kurul Toplanıp İYİLEŞTİRİCİ ÖNLEMLER ALINACAK.

Eğer bu toplam rakamın ÜÇTE İKİSİ zarar sebebiyle karşılıksız kalmışsa Genel Kurul Toplantıya Çağrılacak ÜÇTE BİR sermaye yetecek mi yoksa SERMAYE TAMAMLANACAK mı karar verilecek, karar verilmezse  ŞİRKET KENDİLİĞİNDEN SONA ERECEK

Eğer ŞİRKET BORCA BATIK durumdaysa Yönetim Kurulu bir Ara Bilanço çıkaracak, şirket kaynaklarının bugünkü piyasa satış fiyatı üzerinden değeri bulunacak, bunlar borçları karşılamaya yetmiyorsa MAHKEMEYE BİLDİRİLECEK ve ŞİRKETİN İFLASI ISTENECEK..  
Peki Galatasaray Ne durumda? 6 Eylül 2013 gecesi Galatasaray tarafından KAP 'a bildirilen TEKNİK İFLAS tespit raporuna bakalım





İsterseniz yazıya biraz daha yaklaşalım ve teker teker okuyalım :

Şirket, Türk Ticaret Kanunu'nun 376. Maddesi karşısında Teknik İflas durumunu tespit etmek amacıyla varlıkların satış fiyatı üzerinden değerlendirildiği yasal bilanço hazırlamıştır. Şirket maddi olmayan duran varlıklar altında muhasebeleştirilen profesyonel futbolcu lisans bedellerinin tespiti için içsel bir çalışma yapmıştır. Bu çalışma kapsamında:

-Yeni sezonda veya son zamanlarda bedelli olarak alınan profesyonel futbolcular için ödenen bonservis bedelleri gerçeğe uygun değer olarak kabul edilmiştir. 

-31 Mayıs 2013 tarihinden sonra satılan profesyonel futbolcuların satışından elde edilen bonservis bedelleri gerçeğe uygun değer olarak kabul edilmiştir.

-Diğer profesyonel futbolcular için ise futbolcu değerleri üzerinde çalışma yapan ve sektörde genel kabul görmüş internet portallarında yer alan değerler baz alınarak çalışma yapılmıştır.

Bu çalışma sonucunda 31 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla değer tespitine tabi tutulan maddi olmayan duran varlıklar altında muhasebeleştirilen profesyonel futbolcu lisans sözleşmelerinin değeri 114.800.000 Avro (277.907.840 TL) olarak belirlenmiştir.

Ayrıca, Şirket, 17 Mayıs 2010 tarihinde değerleme yapan bağımsız bir yabancı kuruluşa futbol takımı birimi için değerleme çalışması yaptırmıştır. Yapılan değerleme çalışmasında 63.650.000 TL olarak tespit edilen alt yapı birimi değerinin kalan lisans süresi üzerinden doğrusal amortisman yöntemi kullanılarak hesaplanan net bugünkü değeri 54.102.500 TL olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte maddi olmayan duran varlıklar altında muhasebeleştirilen futbol takımı toplam değeri 332.010.340 TL olarak belirlenmiştir.

Ek olarak Şirket, lisans ile doğrudan bağlantılı olan sponsorluk, isim hakkı ve reklam gelirlerinden elde edeceği nakit akışlarının değerinin tespiti için içsel bir çalışma yapmıştır. Bu kapsamda 11 Haziran 2012 tarihinde bağımsız bir şirket tarafından hazırlanan değerleme raporunda kullanılan geleceğe dönük nakit akışları baz alınarak 31 Mayıs 2013 tarihi itibari ile değer tespiti güncellenmiştir.

-Lisans Sözleşmesi çerçevesinde 2029-2030 dönemi sonuna kadar tahmin edilen ve sözleşme kapsamındaki sponsorluk, isim hakkı ve reklam gelirlerinden elde edeceği nakit akışları kullanılmıştır.

-İndirgeme oranı olarak Şirket, ağırlıklı ortalama sermaye maliyetini hesaplayıp %10,51 oranını olarak kullanmıştır. Oran hesaplamasında risksiz faiz oranı olarak 2030 vadeli eurobond faiz oranı kullanılmıştır.

Çalışmaya konu edilen ve lisans ile doğrudan bağlantılı olan sponsorluk, isim hakkı ve reklam gelirlerinden elde edeceği nakit akışlarının %10,51 indirgeme oranı ile net bugünkü değeri 348.580.219 ABD Doları (650.485.547 TL) olarak tespit edilmiş ve yukarıda bahsedilen yasal bilanço hazırlanmasında dikkate alınmıştır. 

Buna göre maddi olmayan duran varlıklar üzerinden hesaplanan 31 Mayıs 2013 tarihindeki 332.010.340 TL tutarındaki değer ile 31 Mayıs 2013 tarihindeki 95.070.603 TL tutarındaki kayıtlı değer arasındaki 236.939.737 TL tutarındaki değer artışı ve 31 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla belirlenen lisans ile doğrudan bağlantılı olan sponsorluk, isim hakkı ve reklam gelirlerinden kaynaklanan 650.485.547 TL tutarındaki değer artışı özkaynaklar üzerinde yansıtılınca özkaynakların değeri pozitif 820.664.300 TL çıkmaktadır.

Şirket varlıkları yeniden değerleme fiyatı üzerinden değerlemeye tabi tutulduğunda TTK'nın 376. maddesinde öngörülen tedbirleri almasına gerek olmadığı görülmektedir. 

31 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla Şirket'in özkaynağı 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ("TTK")'nun 376. maddesi kapsamında aşağıdaki gibidir:

Değerleme çalışmaları sonucuna göre oluşan fon
  Lisans sözleşmeleri      650.485.547
  Maddi olmayan duran varlıklar değerleme farkları   236.939.737
31 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla yasal özkaynaklar    (66.760.984)  
NEGATİF
Değerleme çalışmaları sonucuna göre ulaşılan yasal özkaynaklar (pozitif)  820.664.300

                                                        POZİTİF



Sondan başa dönelim. Teker teker değerlendirelim.

Kanunun tarif ettiği hesaplamalar yapıldığında, Galatasaray'ın özvarlıkları negatif 66.760.984 TL (Yaklaşık 67 Milyon Lira NEGATİF ÖZKAYNAK)

Peki sermayesi ne? 13.940.000 TL (Yaklaşık 14 Milyon Lira)

Ne diyordu Kanun, Sermayesinin yarısı kadarsa özvarlıklar (Yani yaklaşık 7 Milyon TL ise) Genel Kurul Toplanacak İYİLEŞTİRİCİ ÖNLEM ALACAK. (Bunu geçtik çünkü Özvarlık bitmiş sermayenin 5 katı kadar bir rakam özvarlıklar )

Kanun devam ediyordu Sermayesinin ÜÇTE BİRİ kadar kalmışsa özvarlıklar (Yani yaklaşık 4,5 Milyon TL ise) Genel Kurul Toplanacak değerlendirecek Sermayeyi tamamlama veya yetinme kararı alınacak . Karar alınamazsa Şirket otomatikman sona erecek (Bunu da geçtik çünkü Özvarlık bitmiş sermayenin 5 katı kadar bir rakam özvarlıklar)

Bir de Kanunun tarif ettiği BORCA BATIK olmak var. Ne demek Sermaye kalmamış, ayrıca bir de borca BATMIŞ olmak yani.. Bakalım :

Sermaye 13.940.000 TL

Özvarlık :66.760.984 TL (Negatif) Yani Özvarlık Kalmamış
              BORÇLA yürüyor GALATASARAY

Kanun bu durumda GALATASARAY BORCA BATIK ŞİRKET diyor. 

Ne yapılacak bu durumda : ARA BİLANÇO ÇIKARILACAK, Borçlar - Alacaklar belirlenecek, Mahkemeye başvurulacak, ŞİRKETİN İFLASI İSTENECEK...

Başka söze gerek var mı ? TABİİ Kİ YOK..

Ama Galatasaray'ın FİNANS DEHASI UZMANLARI - bizim aramızdaki ünvanlarıyla OCEANS ELEVEN : ) bir çözüm bulmuş ki EVLERE ŞENLİK .. 

Ve bu çözümle TFF den Süper Lig Lisansı ve Avrupada mücadele etmek için UEFA lisansı almışlar...

Ne yapmış peki bu DEHA lar ? OKUYALIM EĞLENELİM...

Önce Galatasarayın 2030 yılına kadar elde edeceği tahmin edilen yayın hakkı gelirleri, UEFA performans gelirleri, sponsorluk, isim hakkı ve reklam gelirlerini hesaplamışlar. Bu rakamı da bugune kadar iskonto ederek getirmişler ( yaklaşık 348,5 Milyon USD USD ) YANLIŞ DUYMADINIZ 2030 yılına kadarki  gelirler.

İskonto etmek ne demek O yıllardaki o hayali gelirlerin bugünkü gerçek değerini bulmak demek. Yıllık bir faiz oranı gibi oran bulunur, O rakamlarla indirgenerek bugünkü gerçek değer hesaplanır (Uzmanlar için NPV - Net Bugünkü Değer hesabı diyelim)

Basitleştirelim, Bir adamın size 3 yıl sonra vereceği bir para var. O para 100.000 TL olsun. Bugün de o paranın değeri 100.000 TL midir? HAYIR. GS nin uyguladığı iskonto-faiz oranı ile o paranın bugünkü değeri 68-69.000 TL arasında çıkar. İndirgeme oranı bunu ifade eder.

ANCAK, bu indirgeme muhasebede ve tüm ticari hesaplamalarda, TAHMİNİ GELİRLER üzerinden değil, Sözleşmeye bağlanmış KİRA GELİRİ - Borç Senedi gibi kesin gelirlere uygulanır

SORALIM?

Nereden biliyorsunuz GALATASARAY'ın 2030 yılına kadar Sampiyon olacağını Kupa alacağını ya da UEFA'ya CL ye katılacağını? 2011 de katılabildi mi?

Nereden biliyorsunuz katılacağı turnuvalarda elemelerde - gruplarda başarılı olacağını? Üst turlara çıkacağını?

Nereden biliyorsunuz YAYIN HAKKI gelirlerinin ne kadar olacağını?

Nereden biliyorsunuz UEFA Performans gelirlerinin ne kadar olacağını?

Nereden biliyorsunuz kimlerin kaç para ödeyerek SPONSOR olacağını?

Nereden biliyorsunuz REKLAM GELİRİ olarak ne elde edeceğini?

Nereden biliyorsunuz İSİM HAKKI nın ne kadar olacağını?

Bu soruları artırmak kolay.. Ama DEVLET 'in, yani SPK nın, IMKB nin, Ticaret Bakanlığı'nın, Maliye Bakanlığı'nın, Futbol Federasyonu'nun, UEFA'nın bu hayali gelirleri KABUL ETMESİ MÜMKÜN MÜ ?

Komik misiniz?

Son bir paragraf da artık hepimizin bildiği, emin olduğu, şaşırmadığı bir konuyla ilgili..
Biliyorsunuz bu bahsedilen gelirleri Kulüp kendisi yapsa da Bağımsız ( ! ) bazı uzman ( ! ) kuruluşların hesap etmesi ve TEYİD vermesi gerekir.

Peki GALATASARAY'ın bu hayali gelirlerini hesaplayan indirgeyen kuruluş kim ?
DENİZ YATIRIM...

DENİZ YATIRIM hangi gruba dahil ? Önce Belçikalı DEXIA BANK'a sonra Rus SBERBANK'a satılan DENİZBANK a ait.

( DENİZBANK ve RUSLAR ile Galatasaray ın çok özel ilişkisini daha önce  yazdığım makalede çok ayrıntılı olarak irdelemiştim . İlgilenenler için : http://hanoglu1907.blogspot.com/2013/03/galatasarayin-ruslarla-derin-dansi.html )

Peki SBERBANK 'ın DENIZBANK'ın başına atadığı Yönetim Kurulu Üyesi kim?
Sıkı durun : DENIZ ULKE ARIBOĞAN ..

Soyadı tanıdık geldi mi ? Evvet tam üstüne bastınız.. Galatasaray CEO su Lutfi ARIBOĞAN 'ın karısı ...

: ) ) ........... !!!!!!!

BAŞKA SORUM YOK...


  Hanoglu Hakan

GALATASARAY SERMAYE ARTIRACAKmış :)

GALATASARAY IN FINANS DEHASI UZMANLARI ICIN
SERMAYE ARTIRIMI NASIL YAPILMAZ :)

Bir yıldır yazıyoruz, Galatasaray'ın bu sermaye artırımı başvurusu - aynen önceki gibi - usulsüzdür, yanlıştır, küçük yatırımcınınn ezilmesi, paylarinin azaltılmasi anlamına gelir, dinlemiyorlar ve KOCA KOCA adamlar çıkıp sorun yok teknik düzeltmeler yaptık tekrar başvuruyoruz diyorlar.
Göruyoruz ki Galatasaray bu işin içinden çıkamıyor, Yol gösterelim dedik SERMAYE ARTIRIMI yapmalarına, NASIL YAPMAMALARI gerektiğini söyleyelim..

Öncelikle okurlarımıza kısa bir özet geçelim. Yaklaşık 3 yıldır ortalık karışmıs olsa da bizim görmez duymaz konuşmaz ÜÇ MAYMUN liseli medya bahsetmekten özellikle kaçındığı için, pek bilgisi yok kimsenin. Önceki uzun uzun yazıları da tekrar okutmayalım bu konuya YENI ilgi duyan YERLİ - YABANCI :) arkadaşların...

GALATASARAY NE YAPMIŞTI ?

Galatasaray, şirket birleşmeleri sırasında, Sermaye Piyasası Kurulu'nun da bizzat kabul ettiği ve ceza verdiği üzere, ARENA stad hasılatlarının paylaşımı konusunda yatırımcıdan bilgi gizleyerek ve  yanlış anlamalara yol açacak açıklamalarda bulunarak, Borsada işlem gören Galatasaray Sportif A.Ş. nin olması gereken bilet - loca - VIP gelırlerının % 90 'ına el koymuştu.

Bununla da yetinmemiş, el koyduğu bu biletleri, 16 yıllığına o zaten sahip olması gereken şirkete satmıştı. Kaç paraya 442 Trilyon TL.. Breh breh breh.. Hem o şirketin biletlerine el koy hem de o biletleri tekrar adama satarak kasasındaki paralara.. Kaymaklı Kadayıf yani...

Hep verdiğim örnekle basitleştireyim. Bir adama işlettiğiniz Marketi devrediyorsunuz. Marketin sahibi Devlet. Onu satmadığınıza göre sattığınız sadece raflardaki ürünler olmaz mı? Alıcı da herkes de bunu düşünmez mi? Normal olan bu..

Oysa Marketi satan arkadaş biraz uyanık. Diyor ki kusura bakma o raflardaki ürünler hala benim. Çünkü yıllar önce yaptığım gizli bir protokol var toptancıyla : ) onun sana sadece % 10 unu verebilirim. Gerisini istiyorsan yeniden satın alacaksın.

Yeni market sahibi ne yapacak eli mahkum kabul edecek bu alışverişi. Çünkü market devletin. Ürünler de eski sahibin(miş) alıyor. Tabi bu işlemde hem alıcı hem satıcı Galatasaray olunca küçük yatırımcıya sadece izlemek kalıyor.

Bu konu şu anda mahkemelerde.. Küçük yatırımcı hakkını arıyor ve Türk adaletinin de küçük yatırımcının mağduriyetini gidereceği ve bu bilgi gizleme nedeniyle ortaya çıkacak zararlarını tazmin etmesini bekliyoruz.

Bu bilgi gizleme sırasında Galatasaray Kulübünün halka açıklık oranını % 16 lardan % 45 e çıkaracak şekilde büyük montanlı hisse satışı da, MANİPULASYON iddiaları ile yine dava konusu yapılmış olup bu da Mahkemelerdedir.

Bilmeyenler için MANİPÜLASYON, başkalarının sahip olmadığı bilgilere sahip olarak kazanç sağlamak amacıyla hisse alım satımı yapmaktır. Yıllar önceki protokolü öne sürerek Sportif A.Ş. nin biletlerine el koyan Galatasaray Kulübünün yaklaşık 3.500.000 adet hisse satarken bu bilgye sahip olmadığı düşünülebilir mi? Buna mahkemeler karar verecek ve Galatasaray Kulübü de cezasını çekecek. 

Gelelim Fasulyenin faydalarına...

Galatasaray bu biletleri satmıştı Sportif A.Ş. ye ama Sportif A.Ş. nin kasasında o kadar para yoktu ki. Ne yapacaktı: SERMAYE ARTIRIMI

Yani renk sevdasına Galatasaray Sportif A.Ş. hissesi alan kulübüne destek vermek isteyen taraftar ve küçük yatırımcıdan çıkaracaktı bu parayı.

Gerçekten de Mayıs 2012 de rüçhan haklarıyla beraber % 10.000 ( Yüzde ONBİN ) lik bir nakit topladı sermaye artırımı ile. Yani elinde 1.000 adet hissesi olan GS yatırımcısı 100 Milyar TL para yatırmak zorunda kaldı bu sermaye artırımında. Galatasaray Kulübü ise beş kuruş para koymadı -çünkü yukarıda anlattığımız Ali Cengiz usulü bilet satışlarından alacakları vardı- üstüne üstlük küçük yatırımcının bütün parasını da Sportif A.Ş. den Galatasaray Kulübüne çekti. Buyrun İtiraf :





Haberin devamında ilginç başka bilgiler de var, ama konu dağıtmayalım - isteyenler için  Milliyet Gazetesinin Linki : http://spor.milliyet.com.tr/faruk-suren-390-milyon-dolar-hortumladik/spor/spordetay/24.03.2011/1368622/default.htm


Bu sözlerin üzerine bizim bir şey söylememiz ABESLE İŞTİGAL olur.. Başka sorum yok Hakim Bey diyelim ve geçelim.

SONRA NE OLDU ?

Bahsi geçen CUKKALAMA operasyonundan sonra GALATASARAY Kulübünün iştahı daha da açılmış olacak ki,
(Bilet satışından paraların tamamını toplayamamıştı daha) Eylül 2012 de ikinci bir bedelli sermaye artırım kararı aldı. Yine rüçhan hakkı kullanımı ile % 3.000 ( Yüzde ÜÇ BİN ) lik bir sermaye artırımının Türkçesi, Mayıs ayı başında 1.000 adet GS Sportif Hissesi olan bir küçük yatırımcının Eylül 2012 de cebinden 250 Milyar TL çıkması demekti bu.

Yine basitleştirelim : 40 Milyarlık bir arabanız var bu arabayı korumak için 250 Milyar daha yatıracaksınız. Salak mısınız? Gider yeni bir 4 X 4 alırsınız keyfini sürersiniz. Millet de bunu yaptı ve hisselerde muazzam bir satış dalgası geldi. İşte burada Dananın kuyruğu koptu ve yatırımcılar teker teker mahkemelere gitmeye, SPK ya başvurmaya, Maliyeye dilekçe vermeye başladılar


DEVLET NE YAPTI ?

Devlet adamları olaya el koydu. Yılbaşında bir gece yarısı operasyonuyla Galatasaraylı olduğu herkes tarafından bilinen SPK Başkanı görevden alındı, hakkında Soruşturma başlatıldı, Sermaye artırımı uzun süre bekletildi ve 1 Şubat  2013 itibariyle REDDEDİLDİ.


Buyrun o günlerdeki başlıklar
Şimdi aynı oyun yine tezgahlanıyor. Önce Battık batıyoruz görüntüsü veren bir Bilanço, arkasından da tek kurtuluş yolu görünen Sermaye Artırımı. Hükümetten söz aldılarsa bilmem. Ama SPK kuralları çok net koymuştur. Bu Sermaye artırımına izin vermeyecek veya çok küçük oranda izin verecektir. Yoksa bir daha bana kimse Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu'ndan bahsetmesin..
1 Şubat kararlarını anlamayan, idrak edemeyen, hatta daha da ötesi eski alışkanlıklarıyla YOK CANIM bu sadece bir gösteri diyen Galatasaray Kulübü yönetimi hemen bir karar alıp TEKNİK DÜZELTME diyerek başvuruyu yenilemeye hazırlanınca, SPK yönetimi yatırımcıların ısrarlı talepleri ve başvuruları sonucu DÜZELTME mahiyetli açıklamalar yapmaya başladı. 12 Şubat 2013 te hem eski yöneticilerin cezaları açıklandı hem de SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR ı..
Ama bunlar aradan 1 yıl geçtikten sonra, sanki unutmuşuz bütün bu olanları gibi, Bugün yeniden başvurma kararı aldılar Sermaye Artırımına. Ama insafa gelmişler % 300 bedelli ve 8 kat rüçhanlı. Yani toplamda % 2.400 ( Yüzde ikibindörtyüz ) 
Peki ne değişti? HİÇ BİR ŞEY.. Mali durumun daha kötüye gitmesinin ötesinde HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ.. 26 Milyon TL lik Negatif Özvarlıklar 70 Milyon TL oldu tabii yine negatif. Borçlar 724 Milyon TL ye ulaştı. Zarar 100 Milyon sınırında. 
Nakit alacaklar ise Hayali bilet satışından kaynaklanan alacaklara uygulanan 28 Milyon TL lik bir faiz alacağı var sadece. Tabii ki o da hayali.. Bu mudur? 

SPK  ne diyor bakalım:
Bir nakit sermaye artırımı yapılıyorsa ( YAPILIYOR )

Sermaye Artırımından gelecek para mevcut sermayeyi aşıyorsa ( AŞIYOR )

Bu para, ortaklıktan alacaklar için kullanılacaksa (KULLANILACAK)

Bu işlem ÖNEMLİ NİTELİKTE İŞLEMLER den sayılır. Bu durumda SPK ya başvurmadan önce, ORTAKLARA AYRILMA HAKKI verilmesi gerekir. 

Yani Türkçesi : Galatasaray Kulübü, Sportif A.Ş. den alacaklarını tahsil edecekse bu sermaye artırım kararı sonrasında, mevcut tüm ortaklara ÇAGRI da bulunarak HİSSELERİNİZİ ALMAYA HAZIRIM demesi gerekiyor. Satacak kişilerin de hisselerini bedelini ödeyerek alacak... Yani cebe para girmeyecek cepten üstüne para çıkacak.


Eğer Sportif A.Ş. "sermaye artırımından gelecek parayı bu borçları ödemede kullanmayacağım" şeklinde bir beyanda bulunursa ne olacak? Bunun da önüne geçilmiş, geçmiş 4 dönemdeki finansal tablolarda belirtilen yukarıdaki mahiyette BORÇLAR eğer aktiflerin (varlıkların) % 20 sinden fazlaysa yine yukarıdaki ÇAĞRI prosedürü uygulanacak. Kaçış yok.. O hisseleri, sahiplerinden geri alacaksın...

Bu kararda bir de ekleme yapılmış : Yaptığın sermaye artırımından gelecek parayı NEREYE KULLANACAĞINI bir raporla detaylı olarak SPK ya ve KAMU ya açıklayacaksın, SPK da bunu yapıp yapmadığını her bilanço ve ara dönemlerde denetleyecek.

SON OLARAK Galatasaray'ın alışmış olduğumuz uydur kaydır Ali Cengiz oyunlarını bilen SPK, bütün bunları kılıfına uydurur da bir ARKADAN DOLANMA yaparsan, mevzuat uygulanacak ve cezalar verilecek.

12 Şubat 2013 de SPK bu bültende yazdıklarını bir de BEDELLI ve BEDELSIZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR başlığı altında aynen açıklıyor ki BÜLTEN i görmedik duymadık demesin kimse..

SPK Bültenleri dışında KANUN ne diyor bir de ona bakalım:

Bir nakit sermaye artırımı yapılıyorsa ( YAPILIYOR )
Sermaye Artırımından gelecek para mevcut sermayeyi aşıyorsa ( AŞIYOR )

Bu para, ortaklıktan alacaklar için kullanılacaksa (KULLANILACAK)

Bu işlem ÖNEMLİ NİTELİKTE İŞLEMLER den sayılır. Bu durumda SPK ya başvurmadan önce, ORTAKLARA AYRILMA HAKKI verilmesi gerekir. 

Yani Türkçesi : Galatasaray Kulübü, Sportif A.Ş. den alacaklarını tahsil edecekse bu sermaye artırım kararı sonrasında, mevcut tüm ortaklara ÇAGRI da bulunarak HİSSELERİNİZİ ALMAYA HAZIRIM demesi gerekiyor. Satacak kişilerin de hisselerini bedelini ödeyerek alacak... Yani cebe para girmeyecek cepten üstüne para çıkacak.


Eğer Sportif A.Ş. "sermaye artırımından gelecek parayı bu borçları ödemede kullanmayacağım" şeklinde bir beyanda bulunursa ne olacak? Bunun da önüne geçilmiş, geçmiş 4 dönemdeki finansal tablolarda belirtilen yukarıdaki mahiyette BORÇLAR eğer aktiflerin (varlıkların) % 20 sinden fazlaysa yine yukarıdaki ÇAĞRI prosedürü uygulanacak. Kaçış yok.. O hisseleri, sahiplerinden geri alacaksın...

Bu kararda bir de ekleme yapılmış : Yaptığın sermaye artırımından gelecek parayı NEREYE KULLANACAĞINI bir raporla detaylı olarak SPK ya ve KAMU ya açıklayacaksın, SPK da bunu yapıp yapmadığını her bilanço ve ara dönemlerde denetleyecek.

SON OLARAK Galatasaray'ın alışmış olduğumuz uydur kaydır Ali Cengiz oyunlarını bilen SPK, bütün bunları kılıfına uydurur da bir ARKADAN DOLANMA yaparsan, mevzuat uygulanacak ve cezalar verilecek.

12 Şubat 2013 de SPK bu bültende yazdıklarını bir de BEDELLI ve BEDELSIZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR başlığı altında aynen açıklıyor ki BÜLTEN i görmedik duymadık demesin kimse..

SPK Bültenleri dışında KANUN ne diyor bir de ona bakalım:

Sermaye Artırımından gelecek para mevcut sermayeyi aşıyorsa ( AŞIYOR )
Bu para, ortaklıktan alacaklar için kullanılacaksa (KULLANILACAK)

Bu işlem ÖNEMLİ NİTELİKTE İŞLEMLER den sayılır. Bu durumda SPK ya başvurmadan önce, ORTAKLARA AYRILMA HAKKI verilmesi gerekir. 

Yani Türkçesi : Galatasaray Kulübü, Sportif A.Ş. den alacaklarını tahsil edecekse bu sermaye artırım kararı sonrasında, mevcut tüm ortaklara ÇAGRI da bulunarak HİSSELERİNİZİ ALMAYA HAZIRIM demesi gerekiyor. Satacak kişilerin de hisselerini bedelini ödeyerek alacak... Yani cebe para girmeyecek cepten üstüne para çıkacak.


Eğer Sportif A.Ş. "sermaye artırımından gelecek parayı bu borçları ödemede kullanmayacağım" şeklinde bir beyanda bulunursa ne olacak? Bunun da önüne geçilmiş, geçmiş 4 dönemdeki finansal tablolarda belirtilen yukarıdaki mahiyette BORÇLAR eğer aktiflerin (varlıkların) % 20 sinden fazlaysa yine yukarıdaki ÇAĞRI prosedürü uygulanacak. Kaçış yok.. O hisseleri, sahiplerinden geri alacaksın...

Bu kararda bir de ekleme yapılmış : Yaptığın sermaye artırımından gelecek parayı NEREYE KULLANACAĞINI bir raporla detaylı olarak SPK ya ve KAMU ya açıklayacaksın, SPK da bunu yapıp yapmadığını her bilanço ve ara dönemlerde denetleyecek.

SON OLARAK Galatasaray'ın alışmış olduğumuz uydur kaydır Ali Cengiz oyunlarını bilen SPK, bütün bunları kılıfına uydurur da bir ARKADAN DOLANMA yaparsan, mevzuat uygulanacak ve cezalar verilecek.

12 Şubat 2013 de SPK bu bültende yazdıklarını bir de BEDELLI ve BEDELSIZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR başlığı altında aynen açıklıyor ki BÜLTEN i görmedik duymadık demesin kimse..

SPK Bültenleri dışında KANUN ne diyor bir de ona bakalım:

Bu para, ortaklıktan alacaklar için kullanılacaksa (KULLANILACAK)
Bu işlem ÖNEMLİ NİTELİKTE İŞLEMLER den sayılır. Bu durumda SPK ya başvurmadan önce, ORTAKLARA AYRILMA HAKKI verilmesi gerekir. 

Yani Türkçesi : Galatasaray Kulübü, Sportif A.Ş. den alacaklarını tahsil edecekse bu sermaye artırım kararı sonrasında, mevcut tüm ortaklara ÇAGRI da bulunarak HİSSELERİNİZİ ALMAYA HAZIRIM demesi gerekiyor. Satacak kişilerin de hisselerini bedelini ödeyerek alacak... Yani cebe para girmeyecek cepten üstüne para çıkacak.


Eğer Sportif A.Ş. "sermaye artırımından gelecek parayı bu borçları ödemede kullanmayacağım" şeklinde bir beyanda bulunursa ne olacak? Bunun da önüne geçilmiş, geçmiş 4 dönemdeki finansal tablolarda belirtilen yukarıdaki mahiyette BORÇLAR eğer aktiflerin (varlıkların) % 20 sinden fazlaysa yine yukarıdaki ÇAĞRI prosedürü uygulanacak. Kaçış yok.. O hisseleri, sahiplerinden geri alacaksın...

Bu kararda bir de ekleme yapılmış : Yaptığın sermaye artırımından gelecek parayı NEREYE KULLANACAĞINI bir raporla detaylı olarak SPK ya ve KAMU ya açıklayacaksın, SPK da bunu yapıp yapmadığını her bilanço ve ara dönemlerde denetleyecek.

SON OLARAK Galatasaray'ın alışmış olduğumuz uydur kaydır Ali Cengiz oyunlarını bilen SPK, bütün bunları kılıfına uydurur da bir ARKADAN DOLANMA yaparsan, mevzuat uygulanacak ve cezalar verilecek.

12 Şubat 2013 de SPK bu bültende yazdıklarını bir de BEDELLI ve BEDELSIZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR başlığı altında aynen açıklıyor ki BÜLTEN i görmedik duymadık demesin kimse..

SPK Bültenleri dışında KANUN ne diyor bir de ona bakalım:

Bu işlem ÖNEMLİ NİTELİKTE İŞLEMLER den sayılır. Bu durumda SPK ya başvurmadan önce, ORTAKLARA AYRILMA HAKKI verilmesi gerekir. 
Yani Türkçesi : Galatasaray Kulübü, Sportif A.Ş. den alacaklarını tahsil edecekse bu sermaye artırım kararı sonrasında, mevcut tüm ortaklara ÇAGRI da bulunarak HİSSELERİNİZİ ALMAYA HAZIRIM demesi gerekiyor. Satacak kişilerin de hisselerini bedelini ödeyerek alacak... Yani cebe para girmeyecek cepten üstüne para çıkacak.


Eğer Sportif A.Ş. "sermaye artırımından gelecek parayı bu borçları ödemede kullanmayacağım" şeklinde bir beyanda bulunursa ne olacak? Bunun da önüne geçilmiş, geçmiş 4 dönemdeki finansal tablolarda belirtilen yukarıdaki mahiyette BORÇLAR eğer aktiflerin (varlıkların) % 20 sinden fazlaysa yine yukarıdaki ÇAĞRI prosedürü uygulanacak. Kaçış yok.. O hisseleri, sahiplerinden geri alacaksın...

Bu kararda bir de ekleme yapılmış : Yaptığın sermaye artırımından gelecek parayı NEREYE KULLANACAĞINI bir raporla detaylı olarak SPK ya ve KAMU ya açıklayacaksın, SPK da bunu yapıp yapmadığını her bilanço ve ara dönemlerde denetleyecek.

SON OLARAK Galatasaray'ın alışmış olduğumuz uydur kaydır Ali Cengiz oyunlarını bilen SPK, bütün bunları kılıfına uydurur da bir ARKADAN DOLANMA yaparsan, mevzuat uygulanacak ve cezalar verilecek.

12 Şubat 2013 de SPK bu bültende yazdıklarını bir de BEDELLI ve BEDELSIZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR başlığı altında aynen açıklıyor ki BÜLTEN i görmedik duymadık demesin kimse..

SPK Bültenleri dışında KANUN ne diyor bir de ona bakalım:

Yani Türkçesi : Galatasaray Kulübü, Sportif A.Ş. den alacaklarını tahsil edecekse bu sermaye artırım kararı sonrasında, mevcut tüm ortaklara ÇAGRI da bulunarak HİSSELERİNİZİ ALMAYA HAZIRIM demesi gerekiyor. Satacak kişilerin de hisselerini bedelini ödeyerek alacak... Yani cebe para girmeyecek cepten üstüne para çıkacak.

Eğer Sportif A.Ş. "sermaye artırımından gelecek parayı bu borçları ödemede kullanmayacağım" şeklinde bir beyanda bulunursa ne olacak? Bunun da önüne geçilmiş, geçmiş 4 dönemdeki finansal tablolarda belirtilen yukarıdaki mahiyette BORÇLAR eğer aktiflerin (varlıkların) % 20 sinden fazlaysa yine yukarıdaki ÇAĞRI prosedürü uygulanacak. Kaçış yok.. O hisseleri, sahiplerinden geri alacaksın...

Bu kararda bir de ekleme yapılmış : Yaptığın sermaye artırımından gelecek parayı NEREYE KULLANACAĞINI bir raporla detaylı olarak SPK ya ve KAMU ya açıklayacaksın, SPK da bunu yapıp yapmadığını her bilanço ve ara dönemlerde denetleyecek.

SON OLARAK Galatasaray'ın alışmış olduğumuz uydur kaydır Ali Cengiz oyunlarını bilen SPK, bütün bunları kılıfına uydurur da bir ARKADAN DOLANMA yaparsan, mevzuat uygulanacak ve cezalar verilecek.

12 Şubat 2013 de SPK bu bültende yazdıklarını bir de BEDELLI ve BEDELSIZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR başlığı altında aynen açıklıyor ki BÜLTEN i görmedik duymadık demesin kimse..

SPK Bültenleri dışında KANUN ne diyor bir de ona bakalım:

Eğer Sportif A.Ş. "sermaye artırımından gelecek parayı bu borçları ödemede kullanmayacağım" şeklinde bir beyanda bulunursa ne olacak? Bunun da önüne geçilmiş, geçmiş 4 dönemdeki finansal tablolarda belirtilen yukarıdaki mahiyette BORÇLAR eğer aktiflerin (varlıkların) % 20 sinden fazlaysa yine yukarıdaki ÇAĞRI prosedürü uygulanacak. Kaçış yok.. O hisseleri, sahiplerinden geri alacaksın...

Bu kararda bir de ekleme yapılmış : Yaptığın sermaye artırımından gelecek parayı NEREYE KULLANACAĞINI bir raporla detaylı olarak SPK ya ve KAMU ya açıklayacaksın, SPK da bunu yapıp yapmadığını her bilanço ve ara dönemlerde denetleyecek.

SON OLARAK Galatasaray'ın alışmış olduğumuz uydur kaydır Ali Cengiz oyunlarını bilen SPK, bütün bunları kılıfına uydurur da bir ARKADAN DOLANMA yaparsan, mevzuat uygulanacak ve cezalar verilecek.

12 Şubat 2013 de SPK bu bültende yazdıklarını bir de BEDELLI ve BEDELSIZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR başlığı altında aynen açıklıyor ki BÜLTEN i görmedik duymadık demesin kimse..

SPK Bültenleri dışında KANUN ne diyor bir de ona bakalım:

Eğer Sportif A.Ş. "sermaye artırımından gelecek parayı bu borçları ödemede kullanmayacağım" şeklinde bir beyanda bulunursa ne olacak? Bunun da önüne geçilmiş, geçmiş 4 dönemdeki finansal tablolarda belirtilen yukarıdaki mahiyette BORÇLAR eğer aktiflerin (varlıkların) % 20 sinden fazlaysa yine yukarıdaki ÇAĞRI prosedürü uygulanacak. Kaçış yok.. O hisseleri, sahiplerinden geri alacaksın...
Bu kararda bir de ekleme yapılmış : Yaptığın sermaye artırımından gelecek parayı NEREYE KULLANACAĞINI bir raporla detaylı olarak SPK ya ve KAMU ya açıklayacaksın, SPK da bunu yapıp yapmadığını her bilanço ve ara dönemlerde denetleyecek.

SON OLARAK Galatasaray'ın alışmış olduğumuz uydur kaydır Ali Cengiz oyunlarını bilen SPK, bütün bunları kılıfına uydurur da bir ARKADAN DOLANMA yaparsan, mevzuat uygulanacak ve cezalar verilecek.

12 Şubat 2013 de SPK bu bültende yazdıklarını bir de BEDELLI ve BEDELSIZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR başlığı altında aynen açıklıyor ki BÜLTEN i görmedik duymadık demesin kimse..

SPK Bültenleri dışında KANUN ne diyor bir de ona bakalım:

Bu kararda bir de ekleme yapılmış : Yaptığın sermaye artırımından gelecek parayı NEREYE KULLANACAĞINI bir raporla detaylı olarak SPK ya ve KAMU ya açıklayacaksın, SPK da bunu yapıp yapmadığını her bilanço ve ara dönemlerde denetleyecek.
SON OLARAK Galatasaray'ın alışmış olduğumuz uydur kaydır Ali Cengiz oyunlarını bilen SPK, bütün bunları kılıfına uydurur da bir ARKADAN DOLANMA yaparsan, mevzuat uygulanacak ve cezalar verilecek.

12 Şubat 2013 de SPK bu bültende yazdıklarını bir de BEDELLI ve BEDELSIZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR başlığı altında aynen açıklıyor ki BÜLTEN i görmedik duymadık demesin kimse..

SPK Bültenleri dışında KANUN ne diyor bir de ona bakalım:

SON OLARAK Galatasaray'ın alışmış olduğumuz uydur kaydır Ali Cengiz oyunlarını bilen SPK, bütün bunları kılıfına uydurur da bir ARKADAN DOLANMA yaparsan, mevzuat uygulanacak ve cezalar verilecek.
12 Şubat 2013 de SPK bu bültende yazdıklarını bir de BEDELLI ve BEDELSIZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR başlığı altında aynen açıklıyor ki BÜLTEN i görmedik duymadık demesin kimse..

SPK Bültenleri dışında KANUN ne diyor bir de ona bakalım:

12 Şubat 2013 de SPK bu bültende yazdıklarını bir de BEDELLI ve BEDELSIZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR başlığı altında aynen açıklıyor ki BÜLTEN i görmedik duymadık demesin kimse..
SPK Bültenleri dışında KANUN ne diyor bir de ona bakalım:

SPK Bültenleri dışında KANUN ne diyor bir de ona bakalım:










SATILMIŞ, SUSTURULMUŞ, KORKUTULMUŞ Medya ve yazarların inadına bunu Küçük yatırımcı ile ELELE biz başardık. Ben sadece bir çakmak çaktım ama binler onbinler yüzbinler takip etti. DEVLET de DEVLETLİĞİNİ bildi. Kuralları uyguladı. 



Yani Kör Gözüne Parmağım dercesine o kadar NET ve sarih bilgiler verdi ki artık Galatasaray Kulübünün başka bir para kaynağı bulması gerekecekti.




Anlamadılar, anlamıyorlar ya da anlamazdan geliyorlar. Bu nedenle ben ne yapmaları değil NE YAPMAMALARI gerektiğini SPK nın Şubat 2013 karar ve açıklamaları çerçevesinde yazacağım:

SERMAYE PIYASASI KURULU NE DIYOR ?

1 Şubat SPK Büteninde KURUL ne diyor bakalım:

SPK diyor ki : Yapacağınız sermaye artırımında Galatasaray Kulübü de küçük yatırımcılar gibi NAKIT para yatıracaktır. Alacaklarıma mahsuben bu işi yaparım diyemezsin. O alacaklar şirkete daha önce koyduğun nakitler dolayıısyla olabilir ancak. Bilet satışından alacaklarını bu amaçla kullanamazsın...

SPK diyor ki : Bu bilet satışından kaynaklanan alacaklarına mahsup etme işlemi ÖNEMLİ NİTELİKTE İŞLEM sayılır. Bu durumda Galatasaray Kulübü bu sermaye artırımına katılmak ve sövüşlenmek istemeyen küçük yatırımcının elindeki HİSSELERİ GERİ ALMA teklifinde bulunacaktır. Yani o yatırımcının koyacak parası yoksa, hisselerin fiyatlarının azalmasını da istemiyorsa, gidip o şekildeki tüm yatırımcıların hisselerini satın alma teklifinde bulunacaksın.

SPK diyor ki: Eğer bu kararların arkasından dolanırsan, yani Kanuna Karşı Hile yaparsan SPK mevzuatı gereğince işlem yapar ve seni şapa oturturum. Aman dikkat..

Bütün bunlara rağmen, şaşılacak bir şekilde NET ve AÇIK hukuki metinleri okumaktan aciz Galatasaray Kulübü yöneticileri tarafından "Kredi bulacak sermaye artırımına nakit olarak katılacağız" söylemleri üzerine SPK 12 Şubat Bülteniyle YUMRUĞU İNDİRDİ.


Bu bültende bir çok usulsüzlük ve kanuna aykırılıklar dolayısıyla Galatasaray Sportif A.Ş. ve  2010 yılı yöneticileri hakkında cezalar veriliyor (Bunlara daha onceki yazılarımda değinmiştim) hem de Sermaye artırımı konusunda uygulama tarif ediliyor:

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu (6362) 24ncü maddesi Ortakların Ayrılma Hakkını belirliyor.

ÖNEMLİ NİTELİKTE İŞLEM var ise (SPK var diyor) bu durumda Genel Kurul Toplantısı yapılacak. Bu genel kurulda önemli nitelikteki işlem tüm ortaklarca tartışılacak. Alınacak kararlara olumsuz oy kullanan ve muhalefet şerhi koyan küçük yatırımcılar AYRILMA HAKKI na sahip oluyor.

Hissedarların Genel Kurula katılmalarının engellenmesi veya usule uygun olmaması, ya da duyuruların uygun yapılmaması durumunda, aynı hükümler uygulanacak.

Ayrıca  Sermaye Piyasası Kurulu’nun Resmi Gazete’nin 22 Haziran 2013 tarih ve 28685 sayılı ilanı ile yürürlüğe giren, PAY TEBLİĞİ (VII-128.1)’ nin “Halka Açık Ortaklıkların Bedelli Sermaye Artırımları” başlıklı 12. maddesinin 5. paragrafında da şu ifade yer almaktadır:

“Halka açık ortaklıklar tarafından yapılacak bedelli sermaye artırımlarında, sermaye artırımından elde edilecek fonun ortaklığın mevcut sermayesini aşması ve kurulun ilgili düzenlemelerinde tanımlanan ilişkili taraflara olan ve ortaklığa nakit dışındaki varlık devirlerinden kaynaklanan borçların kısmen veya tamamen ödenmesinde kullanılacak olması durumunda gerçekleştirilecek sermaye artırımı, kanunun 23'üncü maddesi çerçevesinde önemli nitelikteki işlemler arasında sayılır. Bu durumda söz konusu sermaye artırımına ilişkin kurulca onaylı izahnamenin ihraççıya verilmesinden önce kanunun 24'üncü maddesi çerçevesinde ortaklara ayrılma hakkı verilmesi ve buna ilişkin işlemlerin tamamlanması gerekir.

Md 27 de belirlenen ADİL BEDEL ne olacak peki? 

AYRILMA hakkı küçük ortağın elindeki hissenin geri alınması demek. Hangi fiyattan? Önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihten önceki 30 günlük ağırlıklı ortalama fiyat. Ben bu KAMUYA DUYURMA işleminin 13 Eylül 2012 tarihi olduğuna inanıyorum. Çünkü o tarihten beri sermaye artırımı konuşuluyor .

Söz konusu dönemde hisse fiyatı 55 - 57,5 TL arasında değişmiştir. Ortalamanın da 56 TL civarında oluşacağını tahmin ediyorum. Galatasaray 56 TL den bu hisseleri geri almalıdır en az. Bu durumda toplam bedel ( % 45 için ) 350 Milyon TL olur ki bu GS nin toplam piyasa değerinden fazla bir rakam

Ama bu konuda yeni başvuru tarihi esas alınırsa rakam son 1 aylık rakam olur - 25-30 TL arası bir rakama denk gelir. Bu da 170 Milyon TL ye denk gelir. GS nin bugunkü piyasa değerinin % 45 i olur. 


Ayrıca Sermaye artırımı gerçekleştiğinde Küçük Yatırımcıdan gelecek para olan 150 Milyon TL, ne borca yeter ne de bu yılki zararı kapatmaya. Borcun yıllık faizi bile 50 Milyon TL Dolayısıyla Galatasaray Balık yemeyi değil Balık Tutmayı öğrenmeli.  


Son söyleyeceğimiz iki ucu boklu değnek olan bu Sermaye Artırımı gerçekleşmesi çok zor bir şey. Bunun yerine Beşiktaş gibi ayaklarını yorganlarına göre uzatıp 5-7 yıllık bir dönemde kendilerini kurtarmaları daha ehven bir çözüm görünüyor. 







  Hanoglu Hakan









TRABZONSPOR un IFLAS HALI ve VERGI YUZSUZLUGU nu UEFA ya bildiriyoruz..



Dear Sirs

We would like to clarify some points regarding Trabzonspor Football team and its financial situation which is against the FFP principles of UEFA.

As you know there is a clear provision at Financial Fair Play rules says that :There should be “No overdue payables towards employees and social/tax
Authorities” ( Article 50 )

However, TRABZONSPOR’s 2012 – 2013 season financial tables and contents thereof do not meet the requirements clearly defined at the provisions of FFP Annual financial statements (Article 47 and Annex VII ) as Ernst & Young Independent Auditor says TRABZONSPOR requires to declare bankruptcy according to Turkish Trade Law (Art 376) because of equity / loan balance.

On the other hand, Turkish Ministry of Finance made a public announcement today mentioning Tax Debtors not paying their taxes in due time at which TRABZONSPOR has a ranking of 708.th with its tax debts more than 5.000.000 Euros. These tak debts arising from the earlier years and all of which need to be declared to Turkish Football federation and to UEFA.

However, as Turkish Football Federation does not have a courage to mention these tax debts against a popular football team as they did not mention the bankruptcy situation of the club, they confirmed their financial tables and submitted to you inaccurate tables

We kindly request from your side to review these information, get feed back from Turkish Ministry of Finance and Independent auditor Ernst and Young Company, and penalize TRABZONSPOR and Turkish Football Federation for such a rumour way.


Best regards


İsim -  İmza - Mail - Telefon Numarası




UEFA FAX KAMPANYASI
Lütfen yukarıdaki metni isim ve telefon numarası ile  aşağıda yer alan isimlere TEK TEK gönderiniz 

BU ISIMLERIN HER BIRINE AYRI AYRI Fax çekilecek Asagıdaki numaraya

UEFA Fax: +41 848 01 2727